Cildimize ve Kendimize Bahar Bakımı
Her ayın,
her mevsimin kendine özgü özellikleri ve bizim üzerimizde yarattığı
etkileşimleri var. Tabii bunlara göre de
uygulayacağımız doğal bakımlar, ürün seçimleri var. Nisan, Mayıs ayları artık
baharı içimizde ve dışımızda çok yoğun hissettiğimiz vücudumuzda kan
dolaşımının hızlandığı, hormon seviyelerinde artışların olduğu dönüşüm ve
yenilenme zamanları.
Bu değişime
ayak uydurmak bir sonraki sıcak yaz aylarına hazırlanmak için neler yapabiliriz?
ü
Günlük su içme oranımızı artırmalı,
kendimize düzenli olarak su içme alışkanlığı kazandırmalıyız. Suyun içine
atacağımız limon dilimleri, tarçın kabuğu su içme isteğimizi olumlu yönde
etkileyebilir.
ü
Sebze ve meyveyi ihmal etmeyelim,
meyveleri akşam değil gündüz saatlerinde
tüketmeye dikkat edelim.
ü
Kış boyunca soğuktan kuruyan ve
matlaşan cildinizi peelingle tazeleyin.
ü
Günlük nemlendiricinizde mutlaka güneş koruyuculu ve daha az yağlı,
hafif bir ürün tercih edin.
ü
Banyo sonrası cildinizi bol bol
nemlendirin.
Gün boyuncu
enerjik olabilmek ve vücudunuzdaki toksinleri atmak için pratik doğal lezzetli
karışımlar hazırlayın ve sabahları için.
1.tarif; 2 kırmızı pancar, 2 yeşil elma, 1
parça taze zencefilin ve 1
havuç ve 1 demet
maydanoz suyunu sıkıp içebilirsiniz.
2.tarif; 2 taze enginar, 1 taze kereviz, 2
salatalık, 2 brokoli, 1 limon, 2 kuş konmaz meyve sıkacağından geçirerek
suyunu içebilirsiniz.
Bağışıklık sisteminizi güçlendiren
gençlik iksiri;
Malzemeler; 3
litre su,1 kahve fincanı şeker arzu edilirse, 1 su bardağı cay, 2 çubuk tarçın
6
kakule, 1 tatlı kaşığı karanfil, 4 adet japon mantarı
Hazırlanışı ve
kullanımı; Suyun içine tüm malzemeleri
ekleyerek 15 dakika kaynatın. Soğuyunca
süzüp temiz bir kavanoza boşaltın. Serin ve karanlık
bir yerde mantarı ilave ederek 7 gun bekletin. Her gun 1 kahve fincanı için.
Buzdolabında muhafaza ederek 10
günde bir
yenileyin.
Enerji veren, kan yapıcı bu aylarda
yorgunluğunuzu giderecek mucize bir karışım.
Malzeme; Bal 500 gr , Arı sütü30 gr, Polen 20
gr, Zencefil 20 gr, Havlıcan 15 gr, Çörekotu 15 gr, Üzüm çekirdeği 15 gr, Havlıcan 15 gr, Propolis 15 gr
Polen,
zencefil, havlıcan, çörekotu, üzüm çekirdeği, havlıcan ve propolisi robottan
geçirerek toz haline getirin, arısütü ve bal ekleyin, kavanozun dışını
alüminyum folyoyla muhafaza ederek ışık almasını engelleyin, Buzdolabında
muhafaza ederek sabah ve akşam birer çay kaşığı tüketin.
Toksinlerden arındıracak, kanı
temizleyecek bir bahar çayı;
Malzeme; Ebegömeci, Rezene, Isırgan, Kuşburnu,
Yeşilçay, Kantaron, Civanperçemi, Hindibağ
Yapılışı; eşit miktarlarda 1 litre kaynamış
suyun içine atarak demleyin ve süzerek tüketin. Bal ve limonla
tatlandırabilirsiniz.
Bu arada yaz gelip deniz mevsimi açılmadan
önce yapmamız gereken bir işlem de, selülitlerinden yakınanlar için bakım ve
uygulamalar yapmak… Bu dönemde yağ, tuz ve asitli içecekleri mümkün olduğunca
azaltın ve ara öğünlerle metabolizmanızı hızlandırın. Size yardımcı olabilecek
birkaç tarif ve önerim.
Selülit Masaji
30gr
susamyağı, 1 tatlı kaşığı zencefil, karıştırın selülitli bölgeye aşağıdan yukarıya doğru masaj yapın.
Selülit Kremi
Eşit
miktarda, susam yağı, limon yağı, portakal yağı, kayısı yağı, biberiye yağı,
melisa yağı, buğday yağı, jojoba yağı ve 1 limon suyu karıştırın, benmari usulü
hafif ısıtın ve ılıkken selülitli bölgeye aşağıdan yukarıya masaj yaparak
uygulayın.